Gå til hovedindhold

Skånehensyn i jobbet

Spørgsmål

Min kone fik for et halvt år siden konstateret sklerose. Hun er 40 år og har arbejdet fuld tid hele sit voksenliv. Nu har hun efter et attack fået voldsomme øjensmerter, som gør, at hun har svært ved at læse på en skærm, hvilket gør det svært at besvare mails eller selv skrive tekster/mails osv, hvilket fylder det meste af hendes arbejdsliv. Desuden er hun ramt af træthed.

Hendes arbejdsplads har været meget forstående, og hun har mere eller mindre fået lov til at komme og gå på jobbet alt efter hvad energien tillod. Arbejdstid og løn er på papiret uændret og det er klart, at denne ordning ikke går i længden. Men vi er usikre på, hvordan vi skal forholde os i forhold til en mere permanent ordning. Som det ser ud lige nu, vil min kone måske kunne arbejde på deltid, hvis hun fik opgaver, hvor der var mindre skærmtid. Men kan man få en form for tabt arbejdsfortjeneste, eller hvordan er hun stillet? Det vil jo have en økonomisk konsekvens at gå på deltid, men omvendt påvirker skelrosen hende så meget for tiden, at et almindeligt arbejdsliv er for hårdt. Vi synes, at det er jungle at finde rundt i, hvilke muligheder der er i forhold til nedsat arbejdstid og økonomisk kompensation. Kan I rådgive?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang