Gå til hovedindhold

Skader højt aktivitetsniveau

Spørgsmål

Jeg er en pige på 23 år, der i oktober fik diagnosen MS. Jeg får ugentligt Avonex. Desværre oplever jeg ikke min sclerose klinik som særlig god til at informere omkring, hvad jeg kan forvente, og hvordan jeg skal forholde mig.

Mit spørgsmål lyder på, hvor meget jeg skal tage hensyn til sclerosen i hverdagen? Det eneste jeg umiddelbart mærker til sclerosen i hverdagen, er at jeg lynhurtigt får meget ømme og tunge ben. Jeg bliver ved med at få af vide, at jeg skal leve som jeg gjorde før, hvilket indebærer at jeg har to studiejob og hver weekend arbejder omkring 20 - 25 timer som tjener og salgsassisent, og derudover læser jeg Jura. Jeg kan sagtens arbejde, som jeg plejer, og synes at det er svært at finde ud af, om jeg bliver træt af almindelig arbejdstræthed, eller om det er sclerosen, for bliver egentlig ikke mere træt end jeg gjorde førhen.

Kan det skade mig på længere sigt, at jeg arbejder så meget og er så aktiv i hverdagen? Vil I tro at det er en mulighed, at jeg kan arbejde fuldtid i sommerferien? Min familie bliver ved med at sige, at jeg skal tage det med ro, fordi de også gerne vil have mig her om 10 år. Kan det fremme sclerosen, at man har meget at se til?
Dog bør jeg måske lige nævne, at jeg lige nu sidder med mistanken om endnu et attack, grundet at min højre arm er blevet meget tung og har fået lidt nedsat styrke i den - men tænker selv, at det kommer af, at jeg har arbejdet omkring 60 timer siden uge 8, og derfor blot er en overbelastning.

Derudover vil jeg gerne forhøre mig omkring tilskud til fysioterapeut, da de inde på klinikken har sagt til mig, at jeg skal begynde til behandling omkring 2 gange om ugen, hvilket jeg ikke er kommet igang med, grundet jeg rent økonomisk ikke lige kan finde pengene til det. Er medlem af Danmark og kan få lidt tilskud der igennem, men det vil stadig blive en kæmpe omkostning for mig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang