Gå til hovedindhold

Skal forsikringsselskabet have besked om sclerose diagnose

Spørgsmål

Jeg har spørgsmål om pensionsforsikring og sclerose:

1) Skal ens pensionsselskab have besked om en sclerose-diagnose stillet efter at forsikringer/pensioner er oprettet. Altså skal man selv tage initiativ til at fortælle dem det?

2) Kan eksisterende invalideforsikringer/livsforsikringer tilknyttet ens pension ændres efter en diagnose. Fx. hæves med 10% årligt uden afgivelse af helbredsoplysninger?

3) Hvis man kan "få lov" til at lave ændringer af pensioner/forsikringer uden at afgive helbredsoplysninger, er det så altid OK at gøre det? Vil forsikringerne være gældende, hvis man får brug for dem senere f.eks. en invalideforsikring, eller er det "forsikrings-svindel"?

4) Er det bedst at fortælle ens pensionsselskab om diagnosen, eller stiller man sig selv dårligt, ved at de noterer det? Kan de pludselig lukke for ændringer, hvor de ellers ikke ville have gjort det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang