Gå til hovedindhold

Skal jeg lade være med at rejse når jeg ikke er dækket

Spørgsmål

Jeg har fået konstateret sclerose i starten af januar 2009. Jeg skriver til dig, da jeg står og skal til USA her i starten af maj 2009, og har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

Jeg er startet på medicin den 11. marts 2009 og er nu blevet opmærksom på, at jeg ikke er dækket med hensyn til syge- og hjemtransport i forbindelse med sclerose det næste halve år, hvis jeg rejser uden for Europa.

Umiddelbart tænkte jeg, at det ikke kunne være et problem, eftersom det ser ud til, at jeg har et mildt forløb og selv vil kunne hoppe på et fly, hvis jeg skulle få et attak. Efterfølgende har både min familie og hospitalet dog gjort mig opmærksom på, at jeg skal huske på, at forsikringsselskabet vil gøre alt for at komme uden om en eventuel økonomisk dækning - også selvom om den ikke er relaterert til sclerosen.

Det vil sige, at falder jeg over en sten og slår hovedet meget, med indlæggelse og special transport hjem til Danmark som følge, så vil forsikringsselskabet forsøge at henføre det til min sclerose og have mulighed for undsige sig dækning, med den konsekvens at jeg selv hænger på en regning.

Mine spørgsmål er nu: Bør jeg lade være med at rejse? Desuden: Findes der eventuelt muligheder for, inden for rimelighedens grænser, at tegne andre forsikringer?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang