Gå til hovedindhold

Skal jeg skifte behandling

Spørgsmål

Jeg er 43 år og har været behandlet med Rebif i 18 år. De seneste 10 år har behandlingen bestået af Rebif 44 i kombination med impulsbehandling 1 gang pr. måned med Medrol. Kombinationsbehandlingen virker rigtig godt, eftersom jeg ikke har haft et eneste attak i disse 10 år og ikke er blevet dårligere. Jeg er dog lidt generet af at skulle stikke mig så ofte - 3 gange pr. uge - da jeg efterhånden har en del arvæv.

Nu er jeg af sygehuset blevet tilbudt at komme på Plegridy, som kun skal injiceres 1 gang hver anden uge, hvilket selvfølgelig villle lette meget på generne omkring injektionerne. Jeg er bare i syv sind, om jeg tør skifte medicin, da det går så godt for mig på Rebif. Indholdsstofferne i Plegridy skulle være omtrent de samme som på Rebif, eller? Vil jeg mon kunne fortsætte impulsbehandlingen med Medrol som hidtil? Jeg tror, at det er vigtigt, idet jeg først er blevet attakfri efter, at jeg begyndte at tage Medrol. Jeg vil meget gerne høre din mening om, hvorvidt jeg skal fortsætte på Rebif 44 + Medrol med de injektionsbivirkninger, som følger med, eller om jeg skal "vove pelsen" og prøve Plegridy + Medrol?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang