Gå til hovedindhold

Skal jeg skifte fra Tysabri til Gilenya

Spørgsmål
Jeg får Tysabri og har fået 56 behandlinger. Jeg er testet positiv for antistoffer mod JC virus (og danner antistoffer mod inteferon). I forbindelse med Tysabri kontrol i januar talte jeg med en læge, der informerede mig om muligheden for Gilenya. Han synes, vi skal afvente min årlige MR scanning - som han fortalte skal foreligge inden man starter Gilenya.

På det tidspunkt var der 6 måneders ventetid på MR scanning. I mellemtiden kunne jeg overveje om, jeg var interesseret i at skifte fra Tysabri til Gilenya. Men som jeg læser det i dine svar, så kan det slet ikke tilrådes at fortsætte på Tysabri, når man er testet positiv for antistoffer mod JC virus. Eller tager jeg fejl?

Jeg har det virkelig godt på Tysabri - stort set uden attakker, men er selvfølgelig bekymret for risikoen for PML. Den kendte jeg dog, da jeg startede og dengang havde jeg mange attakker på øjnene og ville hellere løbe den lille risiko for PML mod at skåne mine øjne. Hvis jeg starter på Gilenya og får uforholdsmæssig mange bivirkninger eller begynder at få attakker igen, kan jeg så komme tilbage på Tysabri? 

Min tid til scanning er blevet ændret fra august til starten af marts, fordi jeg reagerede på det brev, der følger med vedrørende behandlingsgaranti. Det kan anbefales.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang