Gå til hovedindhold

Skal min behandling stoppes

Spørgsmål

Jeg er 62 år og fik diagnosticeret sclerose i 1995 - havde symptoner fra 1992. Jeg bruger ingen hjælpemidler som følge af sygdommen. Har desuden haft tre blodpropper i hjernen for 3 år siden, uden efterfølgende problemer.

Jeg startede med Beta-inteferon i 1996 men sluttede med dette for ca. 3 år siden, på grund af ændring i blodprøver. Derefter startede jeg så med Avonex, én gang i ugen. Jeg går til kontrol hvert ½ år, hvor jeg, sidste gang jeg var der, fik at vide, at jeg nok skulle stoppe med Avonex næste gang jeg kom til kontrol. Jeg blev fortalt, at når man var over 60 år, var der ingen grund til at fortsætte med behandling.

Jeg er meget utryg ved at skulle holde op, da jeg ikke har haft attakker i mange år.

Grunden til at jeg skriver her, er altså, at jeg gerne vil have at vide fra anden side, om man har erfaring med, at det ikke er nødvendigt at fortsætte behandling efter 60-års-alderen? Kan det eventuelt være et spørgsmål om økonomi? Kan jeg blive tvunget til at stoppe, hvis jeg ikke selv ønsker det?

Derudover er der endnu en ting, jeg gerne vil høre dig om:

Udover at være utrolig træt i forvejen, har jeg meget store søvnproblemer, hvilket jeg har i flere år. Jeg har svært ved at falde i søvn, hvorfor jeg ligger, næsten hver nat, til klokken ca. 03:00. Jeg falder så i en afbrudt søvn, ca. 4 timer herefter. Har utrolig meget "tankemylder" og kan ikke "lukke af". Jeg forsøger at gå senere i seng (ca. klokken 23:00) og sover ikke i løbet af dagen.

Jeg har prøvet mange forskellige sovemidler, blandt andet Imovane, Mianserin, Sarotenlignende præparater, Melatonin og i øjeblikket Nimadorm. Ingen af tabletterne har dog ændret sovemønstret.

Har du et godt forslag til hvad jeg skal/kan stille op?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang