Gå til hovedindhold

Skal min MS behandles

Spørgsmål
Jeg fik konstateret sclerose i 2005 med føleforstyrrelser i højre arm. På daværende tidspunkt havde jeg en baby på 3 måneder. Derfor og min tilstand af chok, gjorde at jeg ikke startede medicin.
I 2007 fik jeg yderligere et barn og endnu et barn i 2010.
I 2009 havde jeg et attak med føleforstyrrelser fra endetarmen og ned i benene, i 2010 fik jeg et synsnerveattak og en delvis ansigtslammelse. 
Jeg har i hele forløbet dyrket motion - styrketræning, yoga og løber ca. 3 gange om ugen. Det er jeg meget glad for.

I år 2008 - 09 søgte jeg et andet hospital, for at høre deres mening om min manglende medicin. Og fik den besked, at min sygdom ikke havde et aggressivt forløb, og jeg ikke havde et attak om året, så jeg ikke "bare" ville få den tilbudt, men at det måske ikke var nødvendigt. Fornyeligt var jeg til samtale hos en neurolog ang. medicin, men hun var heller ikke overbevist om, at det ville have den store forebyggende effekt i mit tilfælde.

Men jeg kan mærke, at det spøger i min bevidsthed, er det simpelthen for dumdristigt, ikke at tage Copaxone eller anden medicin?
Vil det være til nogen nytte, at få binyrebarkhormon til at dæmpe et attak, føleforstyrrelser eller synsnerveattak?
Jeg er meget taknemmelig for, stadig at have så god en fysik og have det så godt - det vil jeg selvfølgelig gøre alt for at blive ved med.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang