Gå til hovedindhold

Skal mit firma informeres om min sygdom

Spørgsmål

Vedrørende forsikring og tab af erhvervsevne. Jeg startede på nyt arbejde, og 6 uger efter fik jeg så stillet diagnosen MS efter næsten 12 måneders forudgående undersøgelser. Lægen viste mig på scanningen de karakteristiske hvide pletter i hjerne og rygmarv. Jeg havde ikke selv tidligere haft nogen mistanke, om at det var årsagen til mine problemer i venstre arm.

Forsikringsbetingelserne beskriver dækning for kritisk sygdom defineret ved mindst to attakker eller ved ovenstående karakteristika. Derfor har jeg følgende 3 spørgsmål: Bør jeg ansøge forsikringsselskabet om dækning for kritisk sygdom nu? Jeg arbejder i en global organisation, hvor jeg ikke har meget face to face kontakt til mine andre kolleger, og vil gerne vente med at informere/involvere dem, indtil jeg kender dem bedre, og har vænnet mig til min nye situation.

Skal forsikringsselskabet informere firmaet om min sygdom, eller kan jeg selv vælge min kommunikation?
Hvordan er mulighederne for at videreføre en forsikring til tab af erhvervsevne ved jobskift eller fyring, når man har denne diagnose?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang