Gå til hovedindhold

Skift af behandling

Spørgsmål

Jeg skal ind til samtale om medicinskift. Fik midt februar en ny MR scanning og blodprøver. Ud fra det vil de skifte min medicin.

Hvad jeg selv kan se i min journal, er der kun kommet en lille læsion bagerst i hjernebroen. Jeg havde forstået, at en enkelt læsion er ok, men to er for meget. Så undre mig lidt over, at de vil skifte medicin. Jeg er i Tecfidera behandling, og har været det i et år (første medicin). I ligende situationer, hvilket medicin vil man skifte over til?

Noget andet er, jeg har noget tid vidst, at jeg har en diskusprolaps ud for th5/th6 (brystregion), det er ikke ofte at folk har diskus i det område. Der står at den har kontakt til medulla (rygmarv). Jeg har læst en del om det nu, og læser mig til at det kan give symptomer i form af lammelser, smerter, spasmer osv, især i benene. Et af mine største problemer er mine ben! Jeg kan uden problemer gå langt. Går mellem 10 og 21 km nogle gange om ugen. Men hvis jeg står og bukker overkroppen ned (fx hvis jeg skal samle noget op), eller hvis jeg går op af trapper, så gør det så ondt i mine ben. De syre helt og får en lammende fornemmelse. Nu tænker jeg, om det kan være pga. den discus der er beskrevet, og ikke som sådan sclerosen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang