Gå til hovedindhold

Skift af behandling til Gilenya

Spørgsmål
Jeg fik konstateret sclerose i 2008, hvor jeg havde et attak i mit ben og lidt i øjnene. Så har jeg haft et attak i januar 2011.

Jeg flyttede sygehus i juni, hvor jeg blev MR-skannet med kontrastvæske, og var til kontrol ved den nye læge.
Han havde ikke nogen skanningsbilleder at sammenligne med, for sidst jeg blev skannet var på et privathospital i 2008.
Jeg har det rigtig godt, er på ingen måde overhovedet besværet af min sygdom udover lidt træthed.
Men alligevel sagde min nye læge, at han syntes at jeg skulle starte på nyt medicin enten Tysabri eller Gilenya - jeg får pt. Rebif 44.

Jeg valgte Gilenya, og skal egentlig starte på torsdag på det nye medicin, men har nu fået kolde fødder. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor jeg skal på noget der er stærkere nu. Føler mig slet ikke syg eller dårlig. Kan gå, løbe m.m. alt det jeg vil.
Jeg er meget frustreret, og har virkelig ikke lyst til at starte på noget medicin, der for mig at se har bivirkninger der er værre, end et attak ville være.

Kan du rådgive mig? Jeg føler mig heller ikke tryg ved at vide, at medicinen er så ny i Danmark. Jeg vil gerne vente, til det er afprøvet lidt mere.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang