Gå til hovedindhold

Skift fra Avonex til Tecfidera

Spørgsmål

Jeg er blevet tilbudt at skifte over fra Avonex interferon til Tecfidera (BG-12), men er meget i tvivl om hvorvidt jeg skal gøre det. Dette baseret på bivirkningerne ved tabletterne. Jeg blev diagnostiseret med MS i foråret 2014 på baggrund af ét attack i feb/marts i år (en sysnervebetændelse på højre øje). Er siden start på behandling med Avonex gået fra sort skærm til ca. 50 % syn. Har herudover mindre føleforstyrrelser i form af lejlighedsvist brændende fornemmelse i venstre fod/ben og lider af hovedpiner og træthed. Mine betænkeligheder går på varigheden og intensiteten af de mest almindelige bivirkninger ved tabletterne. Pt. får jeg "influenza" i ca. 18-24 timer hver weekend - tager medicinen hver fredag aften - hvoraf jeg så sover i ca. halvdelen af tiden. Selvom det er ret kraftige influenzasymptomer, er det dog til at leve med i og med det er én gang om ugen og kan klares på en fridag.

Spørgsmålet for mig er om den ekstra virkning som Tecfidera (BG-12) tilsyneladende har i forhold til Avonex, er det værd hvis prisen er kvalme, diarré m.v i en dekapaciterende grad der gør at jeg ikke kan passe job, fritidsinteresser m.v. Særligt når det er 2 gange om dagen én tablet skal tages. Det skal tilføjes, at jeg ikke hidtil har haft nogen gener i forhold til, det at bruge en sprøjtepind. Så mit spørgsmål til jer er, hvorvidt man ved noget om intensitet og varighed af de mest kendte bivirkninger ved stoffet, samt om der er lavet en slags "personprofil" på den idelle kandidat til lige præcist den type medicin, og hvorvidt jeg evt. måtte falde ind under denne.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang