Gå til hovedindhold

Skift fra Tysabri til Gilenya

Spørgsmål

Jeg har i snart 2 år fået Tysabri i Odense, nu er der åbnet op, så jeg kan få det i Esbjerg (tættere på min bopæl) Jeg har haft rigtig god effekt af Tysabri. Og vil derfor gerne fortsætte. Har talt meget med lægen i Odense, og han synes at det eneste rigtige er at fortsætte Tysabri, selvom jeg er testet JC virus positiv. Nu har jeg så været til opstarts samtale i Esbjerg, og de vil på det kraftigste anbefale mig at stoppe med Tysabri og komme over på Gilenya, pga den øget risiko for PML.

Så nu er jeg forvirret og bange for hvad fremtiden bringer, hvis jeg skal skifte behandling. Hvorfor er der så stor forskel på hvad lægerne siger? Der er vel nogle fælles retningslinjer?

Har også snakket graviditet med henholdsvis Odense og Esbjerg, og også her får man forskellig besked. Lægen i Odense siger at jeg blot skal stoppe Tysabri behandling, når jeg opdager at jeg er gravid, og lægen i Esbjerg siger at jeg skal holde pause 2-3 måneder, før jeg forsøger at blive gravid?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang