Gå til hovedindhold

Skift mellem Tysabri og Novantrone

Spørgsmål

Tror at jeg har det i kalder for den meget aktive eller aggresive form for MS. Har haft diagnosen i 16 måneder og første medicin startede jeg på i oktober 2007 og det var Novantrone. Efter et halvt år på den, havde jeg stillet rolatoren, sat kørestolen 100% og mit syn var gået fra 5% til 80% - total mirakel kur i mine øjne;-).

Derefter startede jeg på betaferon, som jeg stoppede på efter 5 måneder, da jeg allerede der havde haft 2 attaks og er nu på Tysabri. Inden jeg startede på Tysabri, blev jeg af neurologen opfordret til at gå tilbage på Novantrone, da det havde virket så godt på mig. Men der synes jeg det var et trumfkort jeg havde i baglommen, men nu er jeg i tvivl om, om det var det rigtige valg. For første gang mærker jeg bivirkninger fra medicin. Efter jeg er startet med Tysabri, er jeg blevet rigtig meget træt, total ugidelig, har tit hovedpine, bliver rigtig hurtigt træt i øjnene, når jeg læser eller arbejder med computer, og jeg er begyndt at få ondt i mange af mine led, især mine knæ gør ondt. Lang smøre for at spørge, om du ville anbefale, at jeg droppede tanken om at have et trumfkort og så skiftede tilbage til Novantrone igen, så jeg om ikke andet fik 3-4 gode år? Jeg er forskningsfadder, så må bare satse på, at det du sagde da du holdt foredrag i Roskilde passer, og at de virkelig snart har kuren, så det kan være mit trumfkort.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang