Gå til hovedindhold

Skyldes min rysten MS

Spørgsmål

Jeg er begyndt at ryste rigtig meget på mine hænder, og føler rysten og uro inde i kroppen. Jeg ryster så kraftigt, at jeg har svært ved at holde ved noget, spise, skrive og trykke på mit tastatur både på tlf og computer, fordi fingrene hopper.

Jeg har oplevet lignende i perioder gennem de sidste par år men i kortere tid. Det er blevet mere udtalt, og nogle dage er det meget slemt og andre dage mindre. Jeg fik at vide for 3-4 år siden, at jeg var gået fra attakvis til sekundær. Er det en normal udvikling/symptom på en yderligere forværring af min MS, og skal jeg forvente, at det kan blive bedre eller i værste at det aldrig forsvinder? 

Svar

Rysten er et af de symptomer man kan se ved sclerose. Der er dog forskellige former for rysten, afhængig af hvor sclerosen har ramt i nervesystemet, og dermed også forskellig behandling. Det bedste vil derfor være, at du kontakter din MS neurolog, eller bliver henvist til en anden neurolog, som kan vurdere mulighederne for behandling. Rysten ved sclerose er desværre oftest kronisk og kan være svær at behandle.