Gå til hovedindhold

Smerteanfald i blottet tandhals

Spørgsmål

Jeg havde en blottet tandhals gennem en årrække pga. forkert tandbørstning og slid. Som løsning fik jeg lagt lak på i alt 4 gange, den sidste gang måtte jeg bedøves, fordi det gjorde så ondt. Jeg fik derfor rodbehandlet tanden, en klassisk rodbehandling, en tand med højt blodtryk, hvor nerven kom fint ud. Imidlertid medførte de gentagne provokationer af nerven, at trigeminus-nerven blev hypersensibiliseret. Jeg fik efterfølgende penicillin, Gabapentin, Ibuprofen og Panodil samt akupunktur. Efter 23 dage med intense smerter slappede nerven mere af, så jeg kunne blive medicinfri.

Men nu ser det ud til, at tandhalsen er yderligere blottet. I hvert fald får jeg stadig lette smerteanfald og isninger, dvs. nerven aktiveres, når jeg spiser sødt/surt, kold/varmt. Min dygtige tandlæge (som aldrig har set en lignende nervereaktion) og læge mener ikke, det er trigeminusneuralgi, ej heller at det har med min sclerose at gøre. Jeg har haft MS i over 18 år, de sidste 8 år helt stabil uden forandringer på MR-skanninger. Min tandlæge vil vente med at lukke hullet i tanden helt (nu lukket midlertidigt), indtil der ikke er nervesmerter.
Har du nogen erfaring hermed? Er det din erfaring, at trigeminus falder helt til ro, hvor lang tid tager det og tror du, at min blottede tandhals bliver mindre blottet, når kroppen kommer lidt ovenpå igen efter denne omgang?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang