Gå til hovedindhold

Smerter, forklaring

Spørgsmål

Jeg er en kvinde i 40´erne, som har fået diagnosen sclerose i 2009 efter en langvarig udredning.
Mine primære symptomer er spasticitet i benene - ikke så jeg ikke kan gå men stive ben i perioder. Jeg har efterfølgende været ude for en rideulykke, hvor jeg brækkede det nederst af ryggen og flere bækkenbrud. Nu er dette 2 år siden, og jeg er tilbage på hesten igen, men desværre oplever jeg at mine symptomer bliver værre efter ridning, eller hvis jeg går meget. Dette er i form af mange dybe muskelsmerter i benene og stivhed.

Mit spørgsmål er: Er det sclerosen der er blevet forværret? kan man gøre noget for selv at forbygge smerterne evt. med medicin?
Kan det skyldtes ulykken? da jeg fortsat har smerter i ryggen i perioder? Mine knæ gør ondt især det højre, og jeg har nedsat kraft i venstre ben?

Hvad kan jeg gøre for at få en mere tålelig tilværelse, jeg må blive på sofaen i flere dage efter for meget motion? Jeg håber at der er muligheder for at jeg fortsat kan være aktiv, på det niveau som jeg er på nu, da jeg har det bedst, når jeg er i gang - trods alt.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang