Gå til hovedindhold

Smerter i tindingen

Spørgsmål

Jeg er en mand på knap 44 år, som er ved at blive udredt for Sclerose.
Pt. har en MR-skanning og en rygmarvsprøve bekræftet mistanken. Ligeledes synes jeg, at have haft mindst et attak, men diagnose er endnu ikke stillet.

Mit spørgsmål går dog på vedvarende smerter i tindingen. Jeg har i ca. 2 måneder haft vedvarende smerter i venstre tinding. Smerterne var i starten ret kraftige (de første 2 - 3 uger) men er aftaget. Og nu er de blot temmelig genererende i min dagligdag. Smerterne kan godt forsvinde i kort tid, men kommer altid tilbage.

Når det gør ondt er blodåren i tindingen klart hævet og hård. Der er i øvrigt en klar sammenhæng mellem hvor ondt det gør, og hvor hård og opsvulmet blodåren føles. Smerten kan mest beskrives som sviende, og sommetider synes de at trække ned i kinden.

Jeg kan tilføje, at jeg kun har haft meget let eller ingen påvirkning af synet. Jeg er i tvivl, da mit syn godt kan blive en lille smule sløret på venstre øje i kortere tid. Men det er i en grad, som min briller let retter op på. Pt. har ingen læge kunne give en forklaring. Mit spørgsmål er derfor om smerterne kan skyldes sclerose, og om man evt. kan få noget som fjerner smerten, da de påvirker mig fysisk men også psykisk, da den hele tiden minder mig om, at jeg er under udredning?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang