Gå til hovedindhold

Smerter – skyldes de MS

Spørgsmål

For ca. 1 år siden fik jeg pludselig smerter i højre balle, føltes sviende lige under siddeknoglen i et område som i starten strålede meget ud, men senere er mere koncentreret. Egen læge prøvede med en blokade uden effekt diverse smertestillende uden hjælp, og mente til sidst at det nok var sclerose relateret.

Jeg fik almindelig fysioterapi uden succes og talte så med scleroselægen. Det var nok ikke sclerose mente de. Men han var omsorgsfuld og tog ansvar for at finde ud af det. Dernæst har jeg fået en podendusblokade uden succes, og en nerveledningsundersøgelse i benene, hvor de fandt en problematik i højre side. En forklaring er en nerve klemt eller lignende i alcox kanalen. Men stadig ingen forklaring på, hvorfor det er opstået, og hvordan det kan blive bedre. Det gør ondt at sidde ned, det smerter mindre når jeg står, og jeg har indkøbt aflastningspude til bagdelen.

Det udtrætter ekstra med konstante smerter oveni sclerosetrætheden. Så jeg har besøgt en fysioterapeut med speciale i underlivsproblemer. I 2018 behandlede hun mig for muskelinfiltrationer i bækkenbunden. Jeg har en tendens til at få muskelkrampe i lægge og armmuskler, og måske er der sammenhæng? Hun fandt at min sekretærmuskel i bækkenets højre side er anspændt, og nu prøver jeg 4 behandlinger hos hende samt specifikke udstrækningsøvelser hjemme.

Er det muligt, at de muskelkramper jeg har i underlivet skyldes sclerose? Jeg fik ultimo december 2019 en dropfods stimulator til højre ben, så kan det tænkes, at jeg i lang tid inden har kompenseret for dropfoden når jeg går, og dermed har medvirket til belastningen på højre ben, så det har skabt muskelinfiltrationer i bækkenmuskulaturen, der så nu klemmer på en nerve i højre alcox kanal?

Åbenbart er det ikke en lidelse som er kendt, og jeg har stået meget alene omkring dette. Hvis der er en mulig sammenhæng, vil det både give mening for mig og måske i fremtiden kunne hjælpe andre, der så ikke skal gå så lang tid med smerter.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang