Gå til hovedindhold

Solidarisk hæftelse ved bodeling

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose i snart 11 år og står nu i den situation, at min mand vil skilles.

Vi var i første omgang enige om hvordan gælden skulle fordeles: Vi lavede et stykke papir, hvor vi begge skrev under på, at gælden, udover kreditforeningen, tog han. Dette papir gik jeg så ind i banken med, så også bankmanden kunne se det var alvor. Banken sagde, at de ikke ville lade min mand overtage gælden uden kautionist - hvilket min mand ikke har mulighed for.

Så prøvede vi i en anden bank denne gang med den ændring, at vi delte gælden, dog skulle han tage noget af det gæld med sig, som han kom med, inden vi fandt sammen (gæld som blev betalt ud, da jeg solgte huset jeg boede i inden vi fandt sammen), men den nye bank vil heller ikke tage ham, uden kautionist.

Mit spørgsmål er nu: Hvad kan vi gøre? Jeg kan ikke påtage mig mere end jeg allerede har gjort. Huset vi bor i nu, og hvor vi har boet i knap 2 år, er købt i fællesskab, (hvor jeg havde det tidligere hus i 13 år).

Min mand havde sagt, at jeg jo gerne skulle kunne blive boende, da det var synd for vores 3 børn, at de skulle rykkes op med rode en gang til og huset her er også bygget om, så det er mere brugervenlig for mig, da jeg i perioder har det svært med sclerosen.

Hvilke muligheder har vi? Jeg vil jo så gerne beholde huset.

Banken har sagt, at jeg godt ville kunne blive boende, hvis han tog det gæld med sig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang