Gå til hovedindhold

Sovende bakterier

Spørgsmål

Jeg har tidligere været i dialog omkring komplementære tanker i forbindelse med min sclerose. Det var dengang jeg var optaget af brug af antibiotika, bl.a. minocycline til støtte for mindskning af sclerosen. Jeg har siden arbejdet videre med mange komplementære former, og er kommet langt med min bedring.

I dag stødte jeg på internettet på en artikel "The dormant blood microbiome in chronic, inflammatory diseases" om mikroorganismer i blodet, der kaldes sovende, fordi der ikke er fundet et brugbart dyrkningssubstrat, der kan påvise disse vitterligt eksisterende mikrober ved f.eks. kroniske sygdomme.

Via min søgning til bedre helse har jeg været omkring fedtsyreprofil og mangel på fedtopløselige vitaminer. Når de nuværende vækstmedier ikke får sovende mikrober i live, så kunne der vel ændres på substratet, med evt. en skæv fedtsyreprofil af omega 6 til 3, som den i gennemsnit er i vestlig kost, nemlig 10:1. Middelhavskostens 1:1 profil fremmer sikkert ikke mikroberne. Endelig kunne der også laves medier udeladende vitamin A eller vitamin D, for at se om det kunne gøre en forskel?

Jeg spørger dig, hvad du tænker om dette, og hvor jeg evt. kan henvende mig, med mine forslag.
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang