Gå til hovedindhold

Spørgsmål til kostomlægning

Spørgsmål

Nu er jeg begyndt så småt på min MS-kostomlægning. Det tager tid at finde ud af alle de regler og må/må ikke med hensyn til kost og tilskud. Derfor har jeg lige nogle spørgsmål:

Kød: Vi spiser generelt meget hakket oksekød, da det er nemt, billigt og børnene elsker det. Hvor meget må jeg få af det?

Hvad med hakket kalv og flæsk til frikadeller og krebinetter?

Quorn: Har opdaget der findes Quorn. Hvor meget må man spise af det?

Tofuline og soyaprodukter: Er Tofulines produkter helt "lovlige"? De laver gode is, men må jeg godt få dem? Og må jeg for eksempel drikke alt det soyamælk jeg vil? Kan jeg lave risengrød på soyamælk og må jeg overhoved få risengrød?

Sukkererstatning: Jeg har noget Hermesetas sukkererstatning. Kan jeg sagtens bare bruge det, hvis jeg skal bage kager eller drysse på maden?

Fedtstof: Jeg bruger rapsolie til stegning. Hvor meget må man bruge? Har tendens til bare at "hælde på", for at maden ikke brænder fast og at den bliver gylden. Skal jeg bruge olivenolie istedet? Og hvad med , er det ok at stege i? Til at starte med, har jeg desuden skiftet Kærgården ud med Becel smørbart plantemargarine. Er det ok til morgenbollen?

Ost: Vi elsker friske mozzerella osteskiver med tomater. Må jeg gerne få det? Hvad med feta/salattern, som de nu kalder det?

Tilskud: Jeg er begyndt at tage Møllers med blåbærsmag, Livol megaB og Livol C syreneutrale vitaminpiller. Hvornår på dagen skal det forskellige tages? Tog det hele på en gang, en morgen, og så fik jeg det skidt i et par timer - har det en sammenhæng?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang