Gå til hovedindhold

Spørgsmål til kostomlægning 2

Spørgsmål

Jeg har for nyligt fået konstateret sclerose og er startet med sclerosekosten. I forbindelse hermed nogle spørgsmål, som jeg håber I kan være behjælpelige med at besvare.

Jeg har tabt mig meget (har lige ammet, men kan ikke tage på efter jeg er stoppet med at amme). Jeg vejer nu 53 kg og er 170 høj, så jeg vil gerne have gode råd til, hvad jeg kan spise for at tage på? Jeg tager 2 spk olie i min morgenjuice og spiser dagligt nødder.

Jeg er begyndt at bruge soyamælk til min havregryn om morgenen, men har så læst at der stilles spørgsmålstegn ved hvor sundt soyamælken er. Den skulle være kræftfremkaldende og andre knapt så gode ting ting. Kender I til disse udsagn?

Vil det være lige så fint at bruge skummetmælk i stedet for?

Hvad med kærnemælk, er det i orden at bruge, i for eksempel bagning og eventuelt drikke, en gang imellem?

Jeg har desuden læst at der er et højt indhold af aracidonsyre i rejer - alligevel er der masser af opskrifter for sclerosepatienter, hvor der er rejer i (blandt andet i og på Gundas bog, er der fotos af rejer på forsiden). Hvordan hænger det sammen, er der noget jeg har misforstået der?

Ved slagteren kan man købe magert svinekød med max 3% fedt, samt bison/vildtkød, der også er fedtfattigt. Er disse kødtyper så værre end kyllingekød, med den samme fedtprocent?

Man skal helst undgå sukker men spise en masse frugt. Sukkersygepatienter må ikke få ret meget frugt - er det så ikke det samme for en sclerosepatient?

Kokosolie frarådes også. Alligevel har jeg oplevet kokosolie anbefalet til sclerosepatienter? Er der noget kokos som er godt og andet som ikke er, når man har sclerose?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang