Gå til hovedindhold

Spørgsmål til Ocrelizumab

Spørgsmål

Spørgsmål til Ocrelizumab - eventuel kommende MS treatment. Jeg er i øjeblikket i behandling med Gilenya. På grund af aktiv sygdom er jeg blevet bedt om at overveje medicinskift evt. til Lemtrada. Tysabri er ikke aktuelt, da jeg er JCV-virus positiv i den høje ende. Jeg synes, at evt. gevinst ved Lemtrada er relativt lav i forhold til mulige bivirkninger. Jeg er nu stødt på Ocrelizumab, som viser lovende resultater i forhold til konstaterede bivirkninger.

Jeg har dog et par spørgsmål: Ocrelizumab hører til samme gruppe antibody terapier som fx Tysabri. Ved man på nuværende tidspunkt, om man ikke kan være JCV-virus positiv og samtidig få Ocrelizumab?

På MS Canadas hjemmeside nævner de nogle procenter på, hvormeget Ocrelizumab er bedre end fx placebo. Disse kan jeg dog ikke finde i Roches pressemeddelelse. Kender man disse procenter endnu, eller offentliggøres de først i løbet af efteråret (oktober på medical meeting)?

Har I nogen ide om, hvornår en evt. behandling kan være tilgængelig på det danske marked forudsat, at resultaterne er så gode som indikeret og med så relativt "harmløse" bivirkninger?

Kan se at Roche forventer at "submit" data til de amerikanske og europæiske myndigheder i 1. kvartal 2016 - hvad betyder det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang