Gå til hovedindhold

Spredte symptomer, er det sclerose

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 23 år, der både i 2001 og 2008 oplevede tab af synet. Der var intet der tydede på synsnervebetændelse. I 2001 fik jeg et varigt ar i synsfeltet på højre øje. Blev i 2008 derfor behandlet med prednisolon for at undgå dette, og mit syn "vendte tilbage" som før.

Overlægen på hospitalet sagde, at han kunne se inflammation på mit øje, men at intet tydede på hverken synsnervebetændelse eller sclerose.

Jeg har efterfølgende været til neurolog på grund af snurren i foden. Han kunne ikke finde noget unormalt og mente ikke, at jeg skulle til scanning. Dette valgte jeg alligevel at få henvisning til, for at kunne få ro i sindet. Jeg var i mellemtiden til fysioterapeut, der gav udtryk for, at der nok var en nerve, der sad i klemme, da jeg også oplevede rygsmerter. Fik nogle øvelser og symptomerne fortog sig.

Nu har jeg så lige fået svar på min MR-scanning, og der er intet at se på min hjerne, men der er en 5 mm stor glioseforandring i medulla (rygmarven), der kan repræsentere sclerose.

Mit spørgsmål er nu: Hvordan jeg ska forholde mig til alt dette? Kan det overhovedet være andet end sclerose? Og hvordan ser min prognose ud, når jeg sandsynligvis allerede er ramt i en alder af 23 år? Sidder og er temmelig forvirret lige nu, så håber du kan hjælpe mig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang