Gå til hovedindhold

§ 56 aftale i henhold til sygedagpengeloven

Spørgsmål

Mit spørgsmål omhandler § 56 ordning. Jeg har ved en tidligere samtale med socialrådgiveren fra Scleroseforeningen fået at vide, at jeg hvis jeg fik en § 56 ordning bl.a. kunne bruge den de dage, hvor jeg skal på hospitalet for at få behandling. Dette sker en gang månedligt og varer 4- 5 timer pr. gang. Jeg har indtil nu brugt Senior-dage, afspadsering og ferie for at ”betale” mit fravær fra arbejdspladsen. Socialrådgiveren sagde til mig, at det ikke var meningen, at jeg skulle ”betale” på denne måde, da det jo handlede om sygdom, og at jeg derfor ville kunne benytte § 56.

Jeg er nu i gang med at søge om en § 56 ordning, og fik i den anledning en opringning i dag fra Jobcenteret – Sygedagpenge. I den samtale fik jeg at vide, at en § 56 kan benyttes, når jeg har sygedage pga min sclerose, eller hvis jeg skal indlægges f.eks på Sclerosehospital. Men ikke til den månedligt tilbagevendende dag, hvor jeg får Tysabri-behandling. Hun mente, at logikken i dette er, at jeg jo sagtens kan tage på arbejde før eller efter behandlingen. Hvem har ret?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang