Gå til hovedindhold

§56

Spørgsmål

Jeg fik et attak i juni måned sidste år, var fuldtidssygemeldt i 3 uger, havde så 3 ugers ferie og startede så på en deltidssygemelding på 20 timer om ugen. Jeg gik op på 30 timer om ugen efter nogle uger, men det viste sig så, desværre, at det var for voldsomt for mig. Så jeg har nu kørt på 25 timer om ugen.

Jeg var for få dage siden til en samtale på kommunen, hvor vi skulle finde ud, af hvordan mit fremtidige arbejdsliv skulle være. Jeg gav udtryk for, at jeg godt kunne tænke mig en fast aftale (læs: Flexjob). Dette betød, at sagen nu er gået videre og jeg vil blive indkaldt igen for at få lavet en ressourceprofil.

Sagsbehandleren sagde, at jeg havde for mange timer om ugen, til at hun mente at jeg ville kunne få flexjob - for så skulle jeg jo være 50 % uarbejdsdygtig.

Hun sagde så, at man kunne lave en § 56-aftale, hvor kommunen går ind og betaler min første sygedag - dette kommer jo bare ikke rigtig mig tilgode.

Nu er jeg bange for, at jeg skal i fuldtidsarbejde, hvilket jeg absolut ikke er i gear til for tiden, da jeg døjer med hovedpine, træthed og kvalme.

Jeg har det pt. fint med en arbejdsuge på 25 timer, men føler at jeg skyder mig selv i foden, hvis et eventuelt fleksjob udelukkes på grund af at jeg har for mange timer. Jeg tænker, at det kan være nødvendigt at arbejde færre timer - i hvert fald for min egen skyld i sidste ende.

eg synes dog ikke at det kan være rigtigt, da det, som sagt, går nogenlunde med en arbejdsuge på 25 timer. Hvad siger du?

Med til historien skal det også nævnes at jeg starter op i Avonex-behandling igen i næste uge, hvilket jo så godt kan betyde færre timer, hvis jeg bliver meget påvirket af medicinen (det blev jeg sidst jeg var i behandling).

Hvad mener du, er det mest rigtige at gøre i min situation? Har du desuden hørt om en lignende problemstilling før?

Min chef kender alt til min sygdom og støtter mig meget. Har fortalt ham. at jeg godt kunne tænke mig et fleksjob, hvilket han synes lyder som en god ide.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang