Gå til hovedindhold

Støtte i hjemmet

Spørgsmål

Hvad skal der blive af min mor med sclerose, når min far dør? Min far er desværre diagnosticeret med uhelbredelig kræft. Det er kun et spørgsmål om tid, før sygdommen tager ham fra os. Min mor har i mange år levet med sclerose, heldigvis i mange af årene kun med lille progression. Det seneste års tid er det dog desværre gået hurtigt ned ad bakke både fysisk og kognitivt. Hun er hukommelsessvækket og har svært ved at følge med i en samtale. Hun kommer ikke på gaden længere, men bevæger sig besværet rundt indenfor med en krykke. Dog er hun faldet flere gange det sidste halve år.

Min far står for stort set alt derhjemme nu, incl. at dosere medicin, huske hende på det, sørge for at hun spiser og drikker lidt osv. Der er startet lidt understøttende behandling fra hjemmeplejen i form af bad og tryghedsbesøg, til når min far er til behandling. En af mine mange bekymringer går på, hvad der skal blive af min mor, når min far ikke er her mere. Jeg ved, at man kan trappe meget op i hjemmehjælp, men jeg er ikke sikker på, at det vil være tilstrækkeligt. Hun har et nødkald, men jeg er usikker på, om hun evner at trykke på det, hvis hun falder.

Uden min far vil min mor miste al social kontakt. Hun kommer ikke på gaden uden min far og vil heller ikke. Jeg bor i den anden ende af landet. Hun er kun i starten af 60'erne, og jeg kan heller ikke udholde tanken om, at hun skal på et plejehjem med meget ældre mennesker. Er der mon nogen alternativer, jeg ikke er bekendt med? Er I bekendte med lignende ulykkelige omstændigheder, og har I nogle gode råd til mig?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang