Gå til hovedindhold

Støtte til bil

Spørgsmål

Jeg er ved at overveje at søge om handicapbil, efter nu at have købt og kørt en bil jeg selv har finansieret. Som primær progressiv MS'er må jeg konstatere, at mine behov for hjælp til bilkørsel ændrer sig hurtigere, end jeg kan finansiere dem. Kan det betale sig at søge, da jeg kan læse at mange ikke får bevilget en bil, og kommunerne er meget stramme med disse bevillinger.

Min situation er lige pt., at jeg har et fleksjob, og derfor et behov for at kunne køre en længere strækning for at kunne fastholde dette job.

Min boligsituation er også atypisk, idet jeg er tilmeldt som borger i en kommune, men faktisk opholder mig meget i min fleksbolig i en anden kommune 170 km væk. Så derfor er jeg i tvivl, om jeg evt. skal flytte adresse for måske at bedre mine chancer for at kunne bevilges en bil?

Svar

Støtte til bil skal søges i den kommune, hvor du er folkeregistertilmeldt. Ansøgningen vil blive vurderet i forhold til din funktionsevne (helbred) og dit kørselsbehov – herunder også hvordan mulighederne for anden befordring er (flex/handicapflex).

Vær opmærksom på, at særlig indretning (kørekortskrav) vil kunne bevilges også i en bil, som du selv finansierer.

Hvis du vælger at skifte folkeregisteradresse skal du være opmærksom på, at din visitering/bevilling af fleksjob følger med, men måske vil man spørge ind til den lange befordring – set i forhold til de skånehensyn, som måtte være aftalt.

Du har mulighed for at kontakte socialrådgiveren i Scleroseforeningen for yderligere rådgivning.