Gå til hovedindhold

Stoppede min pension ved flytning til Schweiz

Spørgsmål

Jeg bor i øjeblikket i Schweiz. For en uge siden fik jeg stillet diagnosen CIS. Jeg har i mange år betalt til pension i Danmark og betalt ekstra til Kritisk sygdom. Da jeg blev rekrutteret til et job i Schweiz for ca. 3 år siden, takkede jeg ja tak, og stoppede uden at tænke over det med at betale til den danske pension. Nu er mit spørgsmål så, er alle de år, jeg har betalt ekstra til kritisk sygdom, tabt arbejdsevne etc. spildt nu, da jeg ikke betaler ind til det længere?

Jeg er også nervøs for, hvis jeg gerne vil tilbage til Danmark, vil jeg så kunne komme ind i en ny pensionsordning og få mulighed for at spare op til tabt arbejdsevne etc. igen, eller vil dette ikke være muligt længere? Det mener jeg dog, at jeg har hørt det er. Jeg tror selv, at jeg har mange gode arbejdsår endnu, men jeg vil blot være sikker på, at jeg selv og min familie er dækket. Skal jeg begynde at betale ind til en forsikring nu i Danmark, ved siden af det jeg betaler ind til hernede? Tanken har altid været at vende tilbage til Danmark efter nogle år.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang