Gå til hovedindhold

Støtte til bil

Spørgsmål

Jeg skal til at søge om handicapbil. Er dog noget usikker på, om jeg i det hele taget kan komme i betragtning. Kan f.eks. stadig gå og cykle. Men mit venstre ben bøjer bagud ved gang, bliver meget usikker på is, enormt udtrættet, ondt i ryg osv. Jeg skal snart flytte arbejdsplads således, at jeg skal 116 km væk fra fast bopæl, og jeg kan ikke bruge offentlig transport, da der ganske enkelt ikke afgår offentlig transport, så jeg kan møde til arbejdstids begyndelse. Plus det vil tage 4 timer med flere skift. Mit spørgsmål går på, om I mener, det kan betale sig at gå "i krig" med at søge om bil?

Svar

Jeg kan jo af gode grunde ikke vide, om du opfylder betingelserne for støtte til bil, men tænker, at i givet fald vil det være en bil, der skal vurderes i forhold til din mulighed for at passe dit arbejde. Manglende offentlig befordring er ikke en begrundelse for støtte til bil.

Jeg synes, at du skal orientere dig på vores hjemmeside under Lovgivning, hvor der nærmere er beskrevet reglerne for støtte til bil. Du skal også læse siden om kørekort, ved indhentning af kørekortattest i forbindelse med støtte til bil, vil der som udgangspunkt blive krævet fornyelse på kortere åremål, end hvad du har i dag.

Jeg ved jo heller ikke, om du har parkeringskort, men orienter dig også om dette - ligesom siden om befordringsfradrag måske også kunne være relevant for dig.

Når du har orienteret dig nærmere, vil det sikkert være en ide at drøfte din situation med vores socialrådgiver i det område, hvor du bor. Du kan også se nærmere herom på hjemmesiden.