Gå til hovedindhold

Støtte til bil og særlig indretning

Spørgsmål

Jeg går og har tanker om at søge handicapbil. Har problem med højre ben/fod - og må indimellem bruge en dropfods skinne. Den gør det ikke nemt at køre bil - særligt når kræfterne begynder slippe op efter 1. arbejdsdag.

Er det realistisk at søge en bil med automatgear, og et førersæde der kan drejes? Ville gøre det meget nemmere at bevare mit job - har fleksjob på 24.5 timer i hjemmeplejen.

Svar

Reglerne om støtte til bil handler meget om gangdistance og kørselsbehov. Reglerne for støtte til bil på erhvervsmæssigt grundlag er lempeligere, end hvis det handler om trivsel. Du kan læse nærmere på foreningens hjemmeside under Lovgivning. Særlig indretning vil afhænge af krav i kørekort og skånebehov. Du skal være opmærksom på, at ved ansøgning om støtte til bil vil det blive vurderet om der er grundlag for krav i kørekort. Nærmere herom er også beskrevet på hjemmesiden. Ved vurdering af kørekort og anmærkninger vil dit kørekort blive udstedt på kortere åremål, end nu. Det er Sundhedsstyrelsens krav om kørekort og kroniske lidelser, der afgør dette. Du vil være berettiget til særlig indretning, hvis kravene fremgår af kørekortet - også selvom du evt. ikke måtte være berettiget til støtte til bil.

Hvis der stilles krav om særlig indretning i dit kørekort, vil det også betyde, at du ikke må køre biler med anden indretning. Her tænker jeg på, at du måske kører i tjenestebil, hvor der ikke er særlig indretning. Hvis der kræves særlig indretning på arbejdspladsen vil det være Jobcentret, der skal kontaktes. 

Nu kan jeg ikke vide, hvor langt du har til og fra arbejde, men tænker bare, at jeg vil henlede din opmærksomhed på reglerne om befordringsfradrag, som også er nærmere beskrevet på hjemmesiden.