Gå til hovedindhold

Støtte til køb af ny bil

Spørgsmål

Vedrørende bilkøbt med støtte. Jeg er lidt i vildrede om, hvordan jeg skal forholde mig. I 2003 købte jeg en Hyundai Matrix med støtte. Vi lagde selv over 25.000 kr. i den bil. Den blev solgt I 2010, og provenuet blev brugt på en lidt større bil (også købt med støtte). Nu har jeg med en tro og love erklæring været igang med at søge ny bil med støtte siden januar 2017. Det er stadig ikke godkendt, og de beder om det ene og det andet hele tiden, f.eks notat fra arbejdsgiver om at jeg fortsat er ansat, de vil gerne have noget "bevis" fra min journal, om at der er "aktivitet" i min sclerose. MR scanning i marts 2017 og august 2018 viser dette - men må de bede om dette, og hvad er ideen med en tro og love erklæring, hvis man fortsat skal redegøre for alt?

Nu har jeg modtaget mail fra kommunen, der siger "Efter dit køb af din bil i 2010 er loven lavet om, sådan at provenuet for salg af handicapbil skal deles procentvis imellem borger og Kommunen. Den procentdel Kommunen skal have af provenuet skal indgå i det nye billån. Dette betyder, at du ikke som tidligere får rådighed over det fulde provenu (salgs pris), når du sælger din nuværende handicapbil og køber en ny. Ved salg af din nuværende bil er din provenu procent opgjort til 30,3 og de sidste 67,7 procent skal indgå i det nye billån".

Hvad betyder dette præcis, og kan man det, hvis det er trådt i kraft efter jeg indgik lån i 2010? Hvad med de penge jeg selv privat har lagt i den 1. bil, er de bare tabt? Er der nogen måde, hvorpå jeg kan komme ud af denne ordning og købe en bil selv? Hvis jeg sælger denne bil, og køber en selv udenom "bil købt med støtte", skal kommunen så have de 67,7%? Bilen er afdraget for over 2 år siden.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang