Gå til hovedindhold

Stress-inkontinens under løb

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål vedrørende vandladningsproblemer, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

Jeg er en 23-årig kvinde, der har haft sclerose i cirka 3 år, med kun få attacks. Det har primært været sensoriske og intet funktionsnedsættende. Jeg er i behandling med betainterferon.

Når jeg er ude at løbe, har jeg imidlertid det problem at jeg "lækker" urin. Hvis jeg virkelig koncentrerer mig kan jeg godt knibe sammen, det er dog lidt svært når man løber. Det kommer efter et par kilometer og til sidst på ruten (det vil sige efter ca. 8 kilometer) har jeg slet ingen kontrol over det. Så snart jeg er hjemme og i alle andre tilfælde, har jeg slet ingen problemer med at styre vandladningstrangen.

Jeg har undersøgt lidt om stressinkontinens og alle beskrivelserne passer meget godt, så det er jo nok det. Mit spørgsmål er så bare, om det er sandsynligt at det har noget med min sclerose at gøre, eller om det skyldes noget helt andet?

Det er et problem der først for nyligt er opstået, så derfor kunne jeg også godt tænke mig at høre, om det er en slags attak, eller om stress-inkontinens er en permanent tilstand?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang