Gå til hovedindhold

Struma og Rebif

Spørgsmål

Jeg har fået konstateret struma og har været til scintigrafi, ultralyd og har fået foretaget biopsi. Biopsien viste normale forhold, men ultralydsundersøgelsen viste et "koldt" område, på baggrund af hvilken jeg nu er henvist til operation. Jeg har endnu ikke været til forsamtale på sygehusafdelingen, som skal foretage operationen, men har orienteret mig på internettet og har fundet omtale af medicininduceret struma, som på hjemmesiden skjoldbruskkirtel beskrives potentielt at forekomme i relation til behandling med interferoner.

Da jeg gennem 2½ år har injiceret mig med Rebif, tænker jeg på, om det kan være årsagen til min struma. Jeg vil nævne min medicin og min viden om en mulig sammehæng, og håber man på sygehuset ved en masse om disse ting. Såfremt der er tale om medicininduceret struma, vil tilstanden så være reversibel? Findes der generel viden om, hvorvidt det i tilfælde hvor medicininduceret struma mistænkes, kan forsvares at skifte til et andet 1. valgspræparat (Copoxone) og se tiden an i forhold til bedring af struma?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang