Gå til hovedindhold

Styrketræning - udholdenhedstræning

Spørgsmål

Jeg har hørt at nyere forskning viser, at kortere hård træning er bedre end det lange seje træk med lav belastning. Med andre ord: at det, når man træner, er bedre at tage 10 x 100 kg. belastning, end 50 x 20 kg. belastning. Hvilket skulle have den effekt, at man ved tung vægt sætter gang i flest mulige celler og fibre, og derved opnår stimulering af alle de tilbageværende nerveforbindelser. Da de fleste af os scleroseramte ikke har meget udholdenhed, syntes dette at give god mening.


Mit spørgsmål til dig er derfor: er det rigtigt, at hvor man før i tiden har fokuseret på mange gentagelser med lav vægt (med ønske om at øge udholdenheden), er man nu gået over til få gentagelser med høj vægt, for at få alle muskelceller igang? Ydermere vil jeg høre, om du, uden at kende mig, kan anbefale dette? Jeg har sclerose på 7. år, går meget dårligt og kun med stok eller rollator. Jeg træner 3 gange om ugen, og prøver at cykle 2 gange om ugen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang