Gå til hovedindhold

Svar om graden af tab af erhvervsevne til pensionsselskabet

Spørgsmål

Jeg har fleksjob efter den gamle ordning med 2/3 løntilskud. Jeg arbejder 12 timer ugentligt. Dette har jeg gjort i godt 10 år. Jeg modtager derudover en privat forsikring for tab af erhvervsevne. Fra forsikringsselskabet har jeg nu modtaget en såkaldt opfølgningserklæring. I den skal jeg bl.a. oplyse om "Jeg kan arbejde 1/3 af tiden eller mere". Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal svare. Intet har ændret sig i min tilstand de seneste mange år. Kommunen hjalp mig i sin tid med at sætte det timetal, som jeg arbejder ugentligt.

Forsikringsselskabet siger, jeg skal skrive "nej" på spørgsmålet, altså at mine forhold er sådan, at et kryds i "nej" boksen vil være det korrekte svar på spørgsmålet om, om jeg kan arbejde 1/3 af tiden eller mere. Jeg er lidt bekymret, da jeg mener, at kunne huske at fleksjob med 2/3 løntilskud er betinget af, at jeg kan præstere et stykke arbejde, der kan vurderes som værende 1/3 af et fuldtidsjob. Konflikter disse to ting, og kan det ændre noget i min situation?

Svar

Det er korrekt, at du skal svare nej til spørgsmålet, om du kan arbejde 1/3 af tiden eller mere, hvis du "kun" kan arbejde 12 timer om ugen.

Det konflikter ikke med kommunens tilkendelse af fleksjob med 2/3 løntilskud. For det første er det 2 forskellige vurderinger fra kommunen og forsikringsselskabet. For det andet får din arbejdsgiver 2/3 løntilskud, fordi kommunen har vurderet, at din arbejdsevne er nedsat med 2/3 eller mere, og det passer jo fint med, at du kan arbejde 12 timer om ugen.