Gå til hovedindhold

Sygdom og børns bopæl 2

Spørgsmål

Jeg har et barn, som på nuværende tidspunkt er 3½ år. Barnets far har nægter at skulle tage nogen form for ansvar, men er blevet opsøgt af de danske myndigheder, i det land han har boet i, for at afklaret faderskabsspørgsmålet med en DNA-test.

Selv efter fastslået faderskab, var det en kamp at få refunderingen af bidrag fra ham. Amtet mener, at fordi vi ikke var gift og fordi han ikke involverer sig ikke i barnets liv, har han ikke noget form for myndighed over for barnet.

Han flyttede efter et stykke tid og så mistede vi kontakt med ham. Barnet var på daværende tidspunkt ca. 3 mdr. Han skriver eller ringer ikke for at høre hvordan barnet har det. For barnet skyld ringet jeg mange gange, for at fortælle hvordan barnet udvikler sig - i et forsøg på at skabe/bevare kontakt mellem faderen og barnet.

Hvis jeg, i fremtiden, bliver dårligere, har jeg så ret til at give forældremyndigheden til en familie her, hvor jeg kan se mit barn og få glæde af besøget?

Som allerede antydet rejser faderen tit til udlandet, på grund af arbejde. Det andet barn han har i forvejen, har måtte flytte til forskellig familier hver gang han rejer.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang