Gå til hovedindhold

Sygdomsaktivitet uden plak

Spørgsmål
Jeg er en ung pige på 26 år, som fik stillet min diagnose for et par måneder siden, efter ca. 2, 5 år med symptomer. Jeg har haft ret mange attakker i denne periode (ca. 10), med symptomer af meget forskellig art og af forskellig varighed. Mine symptomer har været dobbeltsyn, styringsbevær i benet samt føleforstyrrelser, nedsat kraft, kramper og spasticitet, føleforstyrrelser og kramper i nakke og skuldre m.m.

Mine ben fungerer nu fuldt ud igen, og jeg mærker kun lidt muskelsammentrækninger i baglæret på højre lårmuskel til tider. Jeg er selv overbevist om, at alle gangene jeg har haft problemer med benene har været attakker, ikke mindst fordi binyrebarkhormonbehandlingen virkede så effektivt, da jeg fik den.

Mit spørgsmål er derfor, om der kan være mulighed for at det har været attakker, med spasticitet som følge af dette?

Jeg har fået diagnosen på baggrund af de hyppige attakker, et mindre udslag på min MEP, samt på baggrund af min rygmarvsprøve som viste de typiske forandringer - dette til trods for at de 3 MR-skanninger jeg fik foretaget, ingen plaks viste.

Jeg er meget interesseret i at vide, hvor min sklerose sidder? Og ved man desuden, hvorfor nogle sklerosepatienter ikke har disse typiske plaks på skanningen?

Er for 2 uger siden påbegyndt behandling med Avonex, og i forbindelse med at jeg første gang skulle stikke mig selv, tror jeg at jeg må have ramt en blodåre, for da jeg fjernede nålen efter injektion, løb der blod ned af benet på mig.

I den forbindelse, vil jeg gerne høre, om det var forkert af mig at sprøjte medicinen ind, eller skulle jeg i stedet have foretaget en ny injektion, hvis der var blod i sprøjten? Virker medicinen stadigvæk, selvom jeg måske har sprøjtet forkert?

Og lige en sidste ting til slut: Jeg ønsker at få en henvisning til et ophold for nydiagnosticerede, på Haslev sklerosecenter, og vil da blot høre, om der er mulighed for jeg kan få en henvisning hertil fra min egen praktiserende læge?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang