Gå til hovedindhold

Sygefravær i fleksjob

Spørgsmål

Jeg har sklerose og arbejder som pædagog i en daginstitution. Jeg har flexjob på 15 timer om ugen. Når der er sygdom i institutionen, er jeg ofte mere udsat for smitte end de fleste, da mit immunforsvar er nedsat. Jeg får at vide, at der gælder samme regler om sygefravær for mig som for alle andre, hvilket gør at jeg tit går syg på arbejde for ikke at få for mange sygedage. Nu vil jeg høre om sclerose er på handicaplisten for daginstitutioner, og om der gælder specielle regler for min situation.

Svar

Ved ansættelse i fleksjob skal det vurderes om de skånehensyn, som den enkelte har behov for,  kan opfyldes i jobbet. Denne vurdering har bl.a. til formål - om muligt - at reducere sygefravær begrundet i arbejdsvilkår.

Reglerne for sygefravær er svarende til andre ansatte på arbejdspladsen, dog vil jeg anføre, at arbejdsgivere som hovedregel jo godt er klar over, at der kan være mere sygefravær for ansatte, der i forvejen har en nedsat arbejdsevne.

Generelt mener jeg, at du bør tale med din leder om problemerne, jeg er udmærket klar over, at det nok kan være vanskeligt, at du undgår smitte fra børnene, men mener dog alligevel, at I bør tale om der kunne være muligheder for ændringer.