Gå til hovedindhold

Symptomer - bliver afvist på scleroseklinikken

Spørgsmål

Jeg havde mit første attak i 2010, og fik diagnosen efter mit andet attak i 2014. Begge ramte mig på synet, først dobbeltsyn derefter føltes øjnene som om de var låst fast i hovedet, og jeg har nu oplevet dobbeltsyn igennem den seneste uges tid, hvilket har gjort mig svimmel.

Min lokale scleroseklinik vurderer ikke symptomerne til at være grundlag nok for behandling, og jeg blev efterfølgende henvist til egen læge for at få kontrolleret infektionstal og en urinprøve. Begge blev testet, og jeg havde intet nævneværdigt i kroppen som skulle forårsage et psudoattak som neurologisk afdeling vurderede.

Jeg kan læse, stå og gå - dobbeltsynet forsvinder når jeg holder mig for det ene øje, og synsforstyrrelsen er værst, når jeg foretager hurtige bevægelser med hovedet eller skal fokusere i længere tid. Det er derfor ikke en konstant forstyrrelse, men svimmelheden sidder i kroppen og gør det hele lidt tungere og giver hovedpine, når øjnene skal overanstrenges.

Jeg blev bedt om at vende tilbage til neurologisk, hvis symptomerne blev værre, men som tingene stod var de ikke villige til at give mig en behandling. Jeg skriver nu med håb om et godt råd, da jeg har været sygemeldt, men føler mig meget skyldig over ikke at kunne lave mit arbejde eller have en normal dag.

Svar

Det tyder jo ikke på pseudoattak, hvis infektionstal i blodet er normale og ingen udslag på prøve for nervebetændelse. Det kunne godt lyde som et mildt attak, og man kunne vælge at behandle dig med attakforebyggende behandling. Man kunne også vælge at lave en ny MR scanning, og se om der er nytilkomne læsioner i områder der styrer øjenbevægelserne eller vækst eller kontrastudsivning i tidligere påvist læsion i området. Eller andre nytilkomne forværringer på MR scanning.

Jeg synes, du skal kontakte din scleroseklinik og meddele, at symptomerne påvirker din daglige aktivitet, at du er sygemeldt, og at pseudoattak er udelukket, og anmode lægen om at overveje ovennævnte muligheder. Hvis det afslås, kan du prøve via egen læge at blive henvist til en second opinion.