Gå til hovedindhold

Symptomer efter for hård træning

Spørgsmål

Mit overordnede spørgsmål går på, om jeg muligvis oplever ubehag som følge af overtræning? Jeg er begyndt at gå til Pilates hos en professionel træner. Han er virkelig god, og holdet er lille (6 personer) så han kan holde øje med om alle gør tingene rigtigt. Det er et almindeligt hold, ikke et sclerose-hold.

Jeg har alle mine funktioner i behold, trods flere attakker gennem mine 8 år med sclerose. Jeg har i perioder oplevet at være svagere i den ene side, men min neurolog finder ikke at dette er udtalt. Min balance er normal (neurologen siger endda at den er meget fin). Jeg føler mig dog ofte lidt usikker - særligt når jeg er træt.

Jeg var til træning for to uger siden og oplevede, at jeg især i træning af inderlåret begyndte at ryste rigtig meget efter ganske få sekunder med en øvelse. Jeg fortsatte (hvilket jeg måske ikke skulle have gjort?). Der var ikke så mange gentagelser, så jeg kløede på. Træningen tog en time og koncentrerede sig meget om benene, men også om resten af kroppen (selvfølgelig hele tiden med fokus på core-træning).

Dagen efter mærkede jeg en muskelømhed i ben, mave og arme, som jeg tænkte, at jeg kunne forvente. Men i løbet af eftermiddagen begyndte min balance at blive dårligere, og om aftenen følte jeg at "jorden skred under mig" og jeg måtte sætte mig ned - det holdt det dog ikke op af. Jeg udviklede desuden en spændingshovedpine som startede i nakken og gav mig ondt i panden.

Jeg gik til min praktiserende læge, som mente at mit svimmelhedsanfald og hovedpine skyldtes en virus som havde sat sig på balancenerven. Jeg havde lidt feber (37,5) og var træt. Jeg havde 3 uger tidligere ligget med influenza, som hun mente at jeg ikke helt havde fået bugt med, og som derfor havde gjort mig modtagelig for andre vira.

Jeg lod være med at gå til min pilates-time ugen efter. Jeg havde jo trods alt ligget i sengen og ville ikke udfordres unødigt. I går gik jeg så derhen igen; jeg følte mig klar, og var også glad da jeg gik derfra. Følte mig fuld af energi. Fokus havde ikke været så meget på benene og jeg holdt igen med træningen.


I dag syntes jeg dog at jeg igen går og er lidt svimmel igen - ikke lige så voldsomt, men alligevel fik det mig til at tænke på, om jeg måske klør for hårdt på med træningen? Jeg kan se i tidligere svar at du skriver, at balance-træning kan være meget udmattende - og meget af pilatestræningen er jo balancetræning: stående, liggende, siddende. Tror du det er for meget for mig, og at det er derfor jeg går og bliver svimmel?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang