Gå til hovedindhold

Symptomer efter skift til Ocrevus

Spørgsmål

Jeg har været på Ocrevus i 14 måneder og fik min 2. hele behandling i marts 2020. Min bekymring er, at jeg i alle 12 måneder on/off har haft aktivitet i sclerosen, men ingen attakker påvist i MR-scanning. De sidste måneder har jeg i venstre ben og fod haft føleforstyrrelser, når jeg rører huden, eller når jeg tager brusebad og vandet rammer benet. På oversiden af mine tæer på venstre fod, føles huden øm, når jeg går med sko. Den sidste uge har min venstre hånd, finger og håndflade haft føleforstyrrelser. Nu er det venstre side af nakken og skulderen, hvor de samme føleforstyrrelser er tilstede, og hvor berøring er ubehagelig. Føleforstyrrelserne kan aftage i styrke over tid, men vender tilbage igen.

Min neurolog ved besked om benet, da jeg var til samtale i marts. Jeg er meget usikker på Ocrevus behandlingen og bange for, at den medicin slet ikke er den bedste for mig. Jeg har aldrig haft så meget aktivitet på samme tid før, siden jeg fik diagnosen. Jeg har været på Tysabri og den hidtil bedste behandling for mig, da den holdt sygdommen i ro, men desværre fik jeg JC virus. Jeg har vendt sclerose behandlingen med neurologen, om han er sikker på, at Ocrevus er den bedste behandling til mig - og får svaret tilbage, at det er den nyeste medicin de kan tilbyde pt.

Jeg tænker bare, at Ocrevus ikke gør det godt nok for mig! Ocrevus binder sig til B-celler og Tysabri til T-cellerne. Når Tysabri gav mig ro i sygdommen, og Ocrevus ikke gør, er det så ikke medicin mod T-cellerne man bør holde fokus på med hensyn til min behandling? Jeg kan ikke bruge oplysningen, at Ocrevus er den nyeste medicin der er til rådighed, hvis denne type ikke hjælper mig. Hvilken type behandling ser I som en mulighed, når Ocrevus ikke virker efter hensigten på mig - men Tysabri gjorde?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang