Gå til hovedindhold

Symptomer, led i graviditet eller sclerose

Spørgsmål

Jeg skriver, fordi jeg har en mistanke om at jeg kunne have sclerose og derfor er i tvivl, om hvordan jeg videre skal forholde mig.

Jeg er 33 år og gravid i uge 32. Hos min egen praktiserende læge har jeg fået taget blodprøver for alt hvad der kunne være graviditetsrelateret, blandt andet; jernmangel, svangerskabsforgiftning, diabetes og så videre. Alt ser dog fint ud.

Mine symptomer er en svag følelsesløshed på siden samt ovenpå mine storetæer, som har varet i nu tre uger. Dette har jeg, over de seneste år, oplevet et par gange tidligere. Af og til oplever jeg ligeledes en prikken i fingre og fødder. Jeg føler mig periodisk kraftesløs i særligt mine ben men også en smule i armene. Én nat havde jeg myrekryb i benene og en anden nat ondt i benene.

Generelt føler jeg en stor træthed i benene, når jeg skal op af for eksempel trapper, som om benene helt syrer til. Desuden føler jeg mig træt i øjnene og skal, når jeg er træt, anstrenge mig noget for at fokusere - jeg ser dog helt klart.

Mit spørgsmål er dels om disse symptomer kan have noget med min graviditet at gøre? Dels om, hvis de ikke har, skal jeg så sørge for at blive undersøgt hurtigst muligt, så jeg kan komme i behandling, eller om jeg skal vente til efter fødslen af mit barn?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang