Gå til hovedindhold

Symptomer men ingen diagnose 2

Spørgsmål
Jeg er en pige på 25 år, der gennem de sidste to år har oplevet symptomer på sclerose: Ca. 3-4 episoder med dobbeltsyn, 1 episode med krampefornemmelse i nakke og skuldre samt føleforstyrrelser i nakke og arme, 2 episoder med mine ben der føles tunge og (det er lige som om de ikke rigtigt kan følge med, hvilket resulterer i en del fald).

Jeg oplever selv alt dette som attakker.

Jeg har ikke kunne få stillet en diagnose, til trods for at mine atakker nu kommer med halvanden måneds mellemrum. Jeg var indlagt i sommers med henblik på at udrede sclerose, hvor min lumbalpunktur viste tegn på antistoffer.

Jeg har været igennem 2 MR-scanninger, som intet viste. Ligeledes en SSEP og en VEB, som heller ikke viste resultater.

Jeg er selv ret overbevist om hvad der er galt, men ønsker mig brændende en diagnose så jeg eventuelt kan komme i behandling.

Mit første spørgsmål drejer sig om mine ben, hvor jeg nu har oplevet symptomer i to uger, og tilstanden synes ikke at ændre sig til det bedre. Tidligere har det jeg kalder attakker max varet halvanden uge, fra start til slut,

Herudover, bliver jeg meget let , hvilket betyder at mine ben spjætter. De sidste par dage er især venstre fod blevet tungere. Jeg overvejer om det eventuelt kan være dropfod. Hvis der er tale om dropfod, er denne tilstand så konstant, eller et led i et attak? Og er der noget jeg kan gøre for at afhjælpe det?

Mit næste spørgsmål går på diagnosticering, da jeg føler mig lidt opgivende. Jeg er tilknyttet en neurologisk afdeling, men hver gang jeg kontakter den, på grund af de hyppige attakker jeg har, så sker der ikke rigtigt mere.

Er det optimalt at man, med denne sygehistorie og ligeledes påfundet af antistoffer, ikke kan give mig en diagnose? Skal jeg eventuelt søge at få henvisning til en anden neurologisk afdeling?

Kunne det ske, at en anden læge ville vurdere en egentlig diagnose ud fra rugmarvsvæske og min sygdomshistorie, med 6-7 attakker på to år, som nu kun er med halvanden måneds mellemrum og i hvert fald denne gang, længere symptomer?

Hvis jeg skifter læge, risikerer jeg så at skulle gennemgå de samme undersøgelser, endnu en gang? Her mener jeg især lumbalpunkturen.

Lige nu føler jeg mig bare lidt i ingenmandsland, hvor jeg intet kan stille op.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang