Gå til hovedindhold

Symptomer og diagnose

Spørgsmål
Jeg fik diagnosen attakvis sclerose for 3 år siden men min sygdom startede for 8 år siden, med gentagne episoder af Optic neuritis.

Min behandling er Betainterferon. Hver dag har jeg en fornemmelse af tømmermænd i kroppen, samt spændinger i nakke og skuldre, som hver eftermiddag udvikler sig til hovedpine. Min blære er længe om at blive tømt. Jeg har tit vertigo, smerter ved kæbe og øre som kommer og går, samt ofte følelsesforstyrrelser i armene. Jeg har en læsion på medulla spinalis i C7 området, og mit ACE (angiotensin-konvertere enzym) ligger pt på 220 (det har steget langsomt over en årrække). Jeg er blevet undersøgt for også at have Sarkoidose, men mine symptomer passer ikke helt ind i mønstret.

Mit spørgsmål er om det kan passe, at jeg skal have det sådan? Skal jeg bare lære at leve med det? Er det bare sådan det er at have sclerose - det siger min neurolog?
Kan det være et meget langvarigt attak, eller?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang