Gå til hovedindhold

Synet

Spørgsmål
Jeg har skrevet en del gange til dig tidligere, med efterfølgende gode resultater.

Blandt andet har jeg været lam i begge ben og siddet i kørestol, men har, efter råd fra dig om D-vitaminer, fede fisk samt masser af mandler, nødder og andre gode fedtstoffer, fået funktionen tilbage i benene. Dette betyder at jeg kan gå små strækninger uden krykker og flere kilometer, med god fart, med krykkestokke.

Jeg har også fået tabt den overflødige vægt og har i dag et BMI under 25, ved at følge dit råd om at spise fiberrige produkter og mager kødprodukter med grove grøntsager.

I dag har jeg så et andet spørgsmål, jeg ønsker svar på, hvilket vedrører synet.

Det forholder sig sådan, at jeg er blind - det siges, at det skyldes sklerosen. De første symptomer jeg havde, var på synet, og der gik ikke lang tid før hele synet forsvandt. Flere år efter, fandt man ud af, at jeg havde sklerose (dette fandt man ud af, da jeg var 14 år og i dag er jeg 20 år).

De danske læger har sagt, at der ikke er noget håb om at kunne komme til at se igen. Men det har de jo sagt om så mange ting før, uden at det har været sandt.

Jeg vil desuden også lige nævne, inden jeg stiller mit konkrete spørgsmål, at jeg sidste forår var i Tyskland, for at se om der var noget, som de kunne gøre. Problemet var/er, at ud fra al den moderne teknologi, kunne de påvise at mine synsnerver var helt skrumpet ind, og at der ikke længere løb blod igennem. Var vi var kommet lidt tidligere, cirka 1-2 år, ville de måske have kunne redde synet, men desværre.

Mit spørgsmål er så nu: Kan man, efter så mange år, gøre noget med hensyn til kosten, der kan udvide synsnerverne, så der kommer til at løbe blod igennem igen? Altså, om man kan få aktiveret synsnerverne, så der bliver forbindelse?

Det kunne være så rart, hvis man bare fik et lille og svagt glimt af verdenen at se igen.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang