Gå til hovedindhold

Synshandicap ved synsnervebetændelse

Spørgsmål
Jeg havde for 3 år siden synsnervebetændelse og havde synsproblemer i en periode. Efterfølgende er mit syn testet 3 gange, og det har i hele 2011 været perfekt ifølge skriftlig og mundtlig redegørelse fra min øjenlæge efter omfattende test, der afsløre synsproblemer. Jeg føler heller ikke selv, at jeg har synsproblemer længere.

Hvad kan berettige scleroseafdelingens overlæge til at argumentere for, at jeg er synshandicappet overfor kommunen?
Min øjenlæge ser sur ud, og siger han ikke forstår overlægen. Statusnotatet til kommunen kommer efter at jeg over 10 måneder flere gange har redegjort for, at mit syn ifølge flere test ikke er påvirket.  
På direkte forespørgsel forklarer overlægen citat :" Der står i din journal at du har synsproblemer, og derfor skriver jeg til kommunen, at du har synsproblemer."  
Der er ingen subjektive klager fra mig eller min øjenlæge.  Øjenlægen  har udover almindelig test prøvet mit syn med en lang række test af farvesyn/kontrastfølsomhed, og han siger at da mine svar falder promte, så har jeg perfekt syn.   
Det er mit og min konens indtryk at overlægen ikke får journalført samtalens indhold særligt præcist, og jeg er derfor gået over til ved hvert møde at give en skriftlig redegørelse.  

Jeg er ked af at få påduttet MS problemer, som jeg ikke har. Det kan få alvorlige personlige konsekvenser, når det bliver sendt til kommunen. Patientombudet opfordrede mig til at skrive en klage.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang