Gå til hovedindhold

Synsnervebetændelse

Spørgsmål

Jeg har den sidste uges tid haft en bidende smerte bag højre øje/ved højre tinding. Jeg var på sygehuset til attak vurdering i formiddags, hvor lægen ikke så behov for Solumedrol behandling. Jeg er lige vågnet op efter to timers hvile med en skarpere smerte. Hvad styrer hjernen der?

Svar

Det kan være starten på synsnervebetændelse, hvis smerterne forværres ved øjenbevægelser ud til siden. Du skriver dog ikke noget om, at synet er påvirket. Nogle gange falder smerterne til ro uden synsnedsættelse opstår. Du kan evt. prøve med smertestillende medicin, f.eks. 2 stk Panodil a 500 mg, evt. ved manglende effekt suppleret med Ibubrufen 200 el. 400 mg. Du kan tage denne “cocktail” max. 3 gange om dagen.

Du skriver ikke din alder. Der er også den omend sjældne mulighed, at der er betændelse i arterien, der løber vandret i tindingen. Der et typisk folk på 50 år eller derover, der får det. Selve arterien kan været hævet og/eller øm. Hvis det er tilfældet, skal du søge læge straks med henblik på at få binyrebarkhormon. Hvorimod langtidspronosen ved synsnervebetændelse forbedres ikke af Solumedrol.