Gå til hovedindhold

Tarmproblemer med forstoppelse og mavesmerter

Spørgsmål

Jeg har brug for et godt råd, til hvad jeg skal sige til min neurolog, næste gang jeg skal til samtale. Jeg tror ikke, han ved så meget om tarmproblemer, og tager ikke rigtigt mit problem seriøst.

Jeg har haft diagnosen i 2 ½ år, og har nok været syg 10 år inden. Sclerosen er primært tydelig i min mave, hvor peristaltikken er påvirket eller rettere, det er en "død pølse" jeg har i maven. Det er simpelthen helt stille (bortset fra en masse luft) jeg er næsten hele tiden forstoppet og har så hård mave. Jeg får ondt i maven, næsten lige meget hvad jeg spiser. Jeg har prøvet alt HUSK, movikol, lakobaral dråber. Det er sommetider så slemt, at jeg kan drømme om en gang Roskilde syge for at få gang i maven.

Jeg er meget aktiv, dyrker motion og spiser sundt og fiberrigt, men lige meget hjælper det. Min neurolog siger bare: har du drukket vand og tag noget movikol. Jeg er sikker på, det ville hjælpe mig med noget der hjælper på peristaltikken. Kender du til noget, jeg kan forslå neurologen næste gang, eller skal jeg bede om at blive henvist til en mave/tarm specialist?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang